País del vi

Notícies

FEBRER 2011

18_02_2011

Un total de 80 professionals participen a les sessions de ‘Sensibilització i creació de producte enoturístic’

Amb les sessions dutes a terme aquesta setmana, els dies 15, 16 i 17 de febrer, són un total d'uns 80 professionals del sector turístic i enològic els que han participat en les sessions de ‘Sensibilització i creació de producte enoturístic' organitzades per l'Oficina Tècnica País del Vi -gestionada pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona amb el cofinançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona- i celebrades al territori de les cinc Denominacions d'Origen pròpies de les comarques de Tarragona.

Tots els participants han assistit a dues sessions, que eren gratuïtes. La primera, impartida per Jaume Salvat, professor de la URV i membre del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del departament de Geografia de la URV, ha consistit en una jornada de sensibilització en la que s'ha donat a conèixer el que envolta el món del vi i l'enoturisme. S'hi han tractat, entre d'altres temes, factors claus per a l'èxit com la segmentació de la demanda per adaptar-se al mercat i innovar, l'especialització productiva per diferenciar-se, facilitar l'ús recreatiu i crear producte, i la coordinació entre agents per aconseguir suport institucional, recursos i lideratge.

La segona sessió, impartida per Manuel Colmenero, expert en comercialització de productes turístics, s'ha tractat d'un taller pràctic de creació de producte i d'experiències enoturístiques. En aquesta, amb format de taller pràctic, s'ha tractat sobre què és un producte turístic, què són les experiències i quines fórmules existeixen per col·laborar per crear oferta i s'han realitzat exercicis d'anàlisi DAFO i de cooperació per oferir una oferta conjunta.

Aquestes jornades de treball s'han celebrat els dies 15, 16 i 17 de febrer al Parc Tecnològic del Vi - Vitec a Falset, al Consell Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc, al Consell Comarcal de la Terra Alta a Gandesa i al Consell Comarcal de l'Alt Camp a Valls (per als professionals de tota la DO Tarragona). Prèviament, la primera setmana de desembre ja s'havia celebrat la primera sessió a la seu dels consells comarcals de la Conca de Barberà i de la Terra Alta.

El cicle de jornades de treball forma part del pla d'acció del programa Oficina País del Vi del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona, desenvolupat amb el cofinançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona; i compta amb la col·laboració dels consells comarcals esmentats i amb el suport de l'Associació País del Vi, formada per les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls i les Denominacions d'Origen: DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta. L'Oficina País del Vi està ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci al Campus de la Universitat Rovira i Virgili al municipi de Vila-seca.

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal