País del vi

Notícies

GENER 2011

19_01_2011

Els atractius turístics del Camp de Tarragona s'exposen a Fitur

Aquest dimecres 19 de gener la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) obre les portes en la seva edició número 31, que durarà fins el proper diumenge dia 23. Els Patronats de Turisme del Camp de Tarragona, juntament amb empresaris del sector, es tornaran a aplegar a la capital espanyola per donar a conèixer els seus projectes al món. Enguany, com a punt a destacar, el Consorci de la Tarraco Romana tindrà el seu propi taulell on es promocionarà el patrimoni romà de Tarragona, Altafulla i Roda de Barà.

Els turisme del Camp de Tarragona es promocionarà a l'estand de 1.800 metres quadrats que l'Agència Catalana de Turisme (ACT) té al pavelló número 7 de les instal•lacions d'IFEMA. Aquest espai aplegarà una setantena d'entitats i empreses coexpositores del sector turístic català, entre les quals hi haurà les del Camp de Tarragona. La delegació catalana està encapçalada pel nou conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i la directora general de Turisme, Marian Muro, que mantindran una trobada amb els professionals catalans que participen a la Fira.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, juntament amb quinze Patronats de diferents municipis del Camp de Tarragona, dos consells comarcals i PortAventura es promocionaran dins de la marca Costa Daurada, gràcies al Conveni Corner, que consisteix en participar conjuntament en diferents fires que se celebraran a Europa durant aquest any, amb l'objectiu de reduir costos. Aquest conveni es va renovar per vuitena vegada el passat catorze de gener a la Diputació.

La novetat més destacada és que per primera vegada el Consorci de la Tarraco Romana, format pels ajuntaments d'Altafulla, Constantí, Roda de Barà i Tarragona, i el Consell Comarcal del Tarragonès, disposarà del seu propi taulell dins de l'estand de l'ACT. Si l'any passat el Consorci presentava la realització del Pla de Competitivitat per consolidar el llegat romà com a referent turístic internacional, enguany es presentarà el balanç de les actuacions realitzades al llarg del primer any de vida d'aquest Pla, que conclou el 2013.

L'Aliança de Municipis de la Costa Daurada -Cambrils, Reus, Salou, Vila-seca, la Pineda Platja i el parc turístic Port Aventura- també presentarà les seves propostes. Entre les novetats, cal destacar que han elaborat una guia on es detallen tots i cadascun dels llocs d'interès dels municipis que formen part de l'Aliança. A més, Salou vol consolidar-se com a destinació de turisme esportiu. Per això, aprofitarà l'aparador de Fitur per presentar el doble complex esportiu que es construirà al municipi, un de titularitat privada i un amb càrrega als pressupostos municipals. La Ruta del Cister també serà present a Fitur sota el paraigües de la Costa Daurada.

Futur a Fitur?
Els professionals del sector ja fa temps que asseguren que el model de Fira tradicional està en crisi. El gerent del Consorci de la Tarraco Romana, Joaquim Queralt, ha explicat a delCamp.cat que "ens trobem en un moment de transició ja que les fires, com a sistema per comunicar el teu producte, van quedant obsoletes, ja que la manera més efectiva per adreçar-te al turista és el màrqueting online: disposar d'un web atractiu que compti amb tota la informació possible". Tot i així, Queralt ha destacat que és un bon espai per realitzar-hi relacions comercials i empresarials, així com presentacions de novetats. A Fitur hi participen 166 països i 11.000 empreses expositores dels cinc continents, una àmplia oferta que es reparteix en 75.000 metres quadrats de superfície expositiva.

Segons dades de l'edició de 2010, la Fira va rebre 124.644visitants professionals, 87.074 públic en general i 7.352 periodistes de cinquanta països diferents

Font: delCamp.cat

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal