País del vi

Notícies

GENER 2011

25_01_2011

Les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls organitzaran enguany accions comercials a 50 països

Les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls han presentat el cartipàs d'accions que, en matèria de foment a la internacionalització, portaran a terme al llarg de l'any 2011. En aquest sentit han manifestat que avui, més que mai, és molt important augmentar la competitivitat exterior de les empreses. L'ajustament fiscal i la recuperació de la confiança dels mercats no serviran de res si no som capaços de mantenir paral·lelament un avanç de les vendes internacionals.

Cal que tothom entengui que la recuperació econòmica i la reducció de l'atur no seran possibles sense una cartera de comandes exteriors de les empreses diversificades.

Les Cambres, conscients d'aquesta situació, intensificaran les accions comercials a l'exterior amb l'interès, que les empreses prenguin contacte amb el major nombre de països possibles per diversificar els seus mercats. Així, durant el 2011, des de les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls s'han proposat:

-Accions comercials a 49 països. El 2010 vam ser presents a 35 països amb 145 empreses.

-Obrint mercats: tallers monogràfics per la iniciació a nous mercats. Està previst realitzar-ne 13.

-Seminaris de formació sobre aspectes específics en comerç exterior, hores d'ara ja n'hi ha programats 25 pel 2011. El 2010 van realitzar-se a les quatre Cambres 71 jornades amb un total de 800 participants, la qual cosa demostra l'alt interès pel comerç exterior. El pla de formació no és definitiu i al llarg de l'any hi hauran noves programacions i ampliacions.

Cal dir, que aquestes missions estan programades dins el Pla d'acció internacional de les Cambres catalanes per al 2011, amb la qual cosa qualsevol empresari de Catalunya pot prendre part en les més de 300 accions que es preveuen desenvolupar.

Cal esmentar que aquestes accions són una altra de les actuacions que les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls realitzem mancomunadament, amb bona coordinació i col·laboració entre els equips tècnics.

Per acabar, s'han apuntat també quines han estat les limitacions del sector exterior durant el 2011 i quins seran els reptes-recomanacions que fem als exportadors.

Limitacions

a)El finançament continua essent un entrebanc important per sortir a l'exterior;

b)Difícil realitzar assegurances de cobrament en determinats països i sectors;

c)La pèrdua de creixement econòmic de les economies internacionals que ha fet disminuir les relacions comercials

Reptes-recomanacions

a)Molt important: ser present al màxim de països possibles.

b)Créixer verticalment dins els clients.

c)Aprofitar al màxim les sinèrgies realitzant col·laboracions amb altres empreses

 

Font: Cambra de Comerç de Reus

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal