País del vi

Membres

Els socis ordinaris són tres Cambres de Comerç de la província de Tarragona (Reus, Tortosa i Valls) juntament amb cinc denominacions d’origen també de la província de Tarragona (D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta).

 

Cambra de Comerç de Valls

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls (1909-2009) ha complert cent anys. Durant aquests 100 anys, ha intentat ésser motor de desenvolupament econòmic de la seva demarcació l'Alt Camp, incidint en tot el possible, per aconseguir una economia diversificada: d'indústria, comerç, serveis, agricultura, turisme gastronòmic i cultural... L'àmbit territorial de la Cambra el partit judicial de Valls, compta amb nombrosos polígons i zones industrials, amb empreses destacades, i amb un comerç exterior important.

La tradició comercial, de fires i mercats de Valls i alguns pobles de la comarca, és ancestral. El mercat setmanal del dimecres de Valls, compleix 800 anys. El 28 de novembre de 1210, el Rey Pere II d'Aragó, va concedir oficialment el mercat setmanal de Valls.

El sector agropecuari, a la comarca té un pes destacat, la viticultura i els cellers elaboradors de vins i caves, son nombrosos i acreditats, igualment que els olis. Fill de la ciutat de Valls, es l'arquitecte Cèsar Martinell que va dissenyar i dirigir nombrosos cellers, modernistes, anomenades catedrals del vi de les comarques de Tarragona, i que avui constitueixen un veritable llegat patrimonial, històric-artístic i turístic. A la demarcació de la Cambra de Valls destaquen els cellers de Sant Isidre de Nulles, Vila-rodona, d'Alió, Cabra del Camp, obra de César Martinell, construïts entre el 1915 i el 1920, i d'altres de diversos arquitectes.

La Cambra té un paper destacable en quant a la promoció dels vins. Cada any, el primer dimarts i dimecres d'agost, coorganitza "FIRAGOST", Fira-Exposició del Camp Català, amb la participació destacada de vins i caves, de nombrosos cellers i cooperatives. L'últim diumenge de gener, coordina la "GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA", que porta aparellada a tota la temporada de calçotades, el consum de molts hectolitres de vins, i dotzenes de milers de botelles de caves, i que constitueix el pretexta d'un fort consum de vins i caves, de diverses procedències i marques. La Calçotada com a típic, té el vi "XAT DE BENAIGES", maridatge especial que elaboren la Societat Agrícola de Valls i el Celler de Vila-rodona

Coincidint amb Firagost, la Cambra organitza un concurs de Tast de Vins i Caves dels expositors presents a Firagost; es porten 15 concursos i els vins i caves participants s'exposen a Firagost. Al Mercat de Nadal, FICAP Fira d'Aviram i Motius Nadalencs, que es celebra a Valls el penúltim dissabte i diumenge abans de Nadal (18 i 19 de desembre de 2010) hi son presents un bon nombre de cellers de vins i caves.

La Cambra de Valls, tradicionalment, promociona els vins i caves de la demarcació, DO Tarragona, en totes les publicacions, accions, articles... que es possible, ja que els vins que s'elaboren, són un dels bons vins de Catalunya, i que conjuntament amb els fruits secs, ametlla i avellana, oli, garrofes, calçots, són una de les produccions agrícoles importants a la demarcació de la Cambra, a la vegada la Cambra promociona els vins i caves junt amb els altres productes industrials a les fires en que participa, sigui a Andorra la Vella, a Madrid o en d'altres indrets.

La promoció, en majúscules, de tot el que es produeix i elabora a la demarcació, es un dels objectius prioritaris de la Cambra de Valls, i els vins, caves i olis, des de fa molts anys, en son un exemple.

Cambra de Comerç de VallsCambra de Comerç de VallsCambra de Comerç de VallsCambra de Comerç de VallsCambra de Comerç de Valls

CAMBRA DE COMERÇ DE VALLS

Tel 977 60 09 09
Fax 977 60 64 56

 

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal