PaÝs del vi

Membres

Els socis ordinaris sˇn tres Cambres de Comerš de la provÝncia de Tarragona (Reus, Tortosa i Valls) juntament amb cinc denominacions dĺorigen tambÚ de la provÝncia de Tarragona (D.O. Conca de BarberÓ, D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta).

 

D.O. Conca de BarberÓ

La Conca de Barberà és una comarca situada al nord de la província de Tarragona. La zona de producció vitícola es concentra bàsicament a la regió que deu la seva formació geològica a l'acció erosiva del riu Francolí i del seu afluent, l'Anguera.

L'evolució de la viticultura a la Conca ha anat molt lligada a l'evolució històrica de la comarca. Al segle XII trobem dues ordres importants que varen influir molt en la viticultura, l'ordre dels monjos cistercencs de l'abadia de Sta. Maria de Poblet i l'ordre dels monjos-guerrers dels Templers de Barberà. L'any 1894 la importància va ser dels pagesos de Barberà que s'uniren per fundar un sindicat per elaborar el vi en comú i a finals del segle XIX es construeixen els cellers modernistes, anomenats "Catedrals del Vi".

El primer reglament de la D.O. va ser aprovat el novembre de 1985 per tant aquest any celebrem el nostre 25è aniversari i tots els actes van encaminats amb aquesta celebració.

La principal funció consisteix a controlar la producció de raïm, l'elaboració del vi i la seva comercialització, amb la finalitat de garantir al consumidor la procedència geogràfica i la bona qualitat dels vins que surten al mercat amb denominació d'origen.

Actualment tenim 24 cellers inscrits, dels quals 21 són embotelladors. Entre aquests tenim el Viver de Celleristes de Barberà un projecte pioner a Catalunya i l'Estat espanyol que va néixer per donar resposta a les necessitats del sector i promoure la creació d'empreses i de nous cellers. Dintre del viver hi trobem 5 joves emprenedors que fan els seus propis vins.

Tenim 1.200 viticultors i 5.300 ha de vinya.

Projectes:
- Mercat de vins i caves de Montblanc durant la setmana medieval
- Festa de la Verema
- Fira de St. Martí
- Seminaris de valor afegit - Sector del vi
- Potenciar l'enoturisme amb la creació del centre d'interpretació i difusió de les rutes enoturístiques de la DO Conca de Barberà (nova seu de la DO)
- Concurs de vins i caves
- Cursos de tast per donar a conèixer els nostres vins i difondre la cultura del vi.
- Festa del Trepat
- Difusió i promoció a través del facebook i revistes.

D.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓD.O. Conca de BarberÓ

CRDO CONCA DE BARBERÀ
C/ Sant Josep, 18
43400 Montblanc

TEL.: 977 86 12 32
FAX: 977 86 24 24

cr@doconcadebarbera.com
www.doconcadebarbera.com

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

ę 2010 Associaciˇ PaÝs del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal