País del vi

Membres

Els socis ordinaris són tres Cambres de Comerç de la província de Tarragona (Reus, Tortosa i Valls) juntament amb cinc denominacions d’origen també de la província de Tarragona (D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta).

 

Cambra de Comerç de Reus

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, creada l'any 1886, és la més antiga de la demarcació de Tarragona i la que té més territori corporatiu. Abraça cinc comarques -Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta- i en total dóna servei a més de 23.000 empreses. Precisament un dels sectors més comú a tota aquesta realitat territorial és el vinícola. Amb quatre denominacions d'origen pròpies -Priorat, Montsant, Terra Alta i Conca de Barberà- i dues de compartides -Catalunya i Tarragona- és la Cambra de Comerç de tot l'Estat Espanyol amb més DO. D'aquí que una de les prioritats del comitè executiu presidit per Isaac Sanromà hagi estat la de potenciar aquesta realitat amb diverses iniciatives. Una d'elles, precisament, és la creació d'aquesta Associació del País del Vi que ha aconseguit sumar esforços amb tots els Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen amb la complicitat de les Cambres de Tortosa i Valls i la mateixa Universitat Rovira i Virgili. L'objectiu és ben clar, potenciar els més de 300 cellers que treballen sota el paraigua de la Cambra i coordinar, racionalitzar i impulsar els esforços de promoció del turisme enològic que es fan a casa nostra.

En aquesta mateixa línia la corporació impulsa la fira REUS VIU EL VI, amb les DO del seu territori corporatiu, que en només dues edicions s'ha consolidat com una de les trobades de referència del sector. La fira és una festa en la que també té cabuda la difusió de la creixent oferta enoturística del País del Vi.

El sector vitivinícola té també la consideració de prioritari en les accions d'internacionalitació que organitza la Cambra. En les missions i visites empresarials, exposicions, fires, que la Cambra de Reus coordina, les empreses del secrtor tenen presència preferent en considerar que, l'agroalimentari i els productes de qualitat del camp, són una excel·lent imatge del que és el nostre territori.

El món del vi, però, és només una de les línies estratègiques de la Cambra que treballa en molts altres projectes encaminats a millorar la competitivitat de les nostres empreses. No obstant, el matrimoni entre el turisme i el vi és una de les alternatives més vàlides per a la transformació del món rural i en conseqüència, per a la creació de riquesa empresarial on encara avui és més necessària. La Cambra de Comerç de Reus així ho entén i per tant es seguirà implicant a fons en aquesta il·lusionant realitat que és l'Associació País del Vi.

 

Sopar Col·loqui CambraReus Viu el Vi 2010Constitució País del ViCurs Pla Comptable novembrePremis Cambra Reus

CAMBRA DE COMERÇ DE REUS
C/ Boule, 2
43201 Reus

Tel 977 33 80 80
Fax 977 31 58 10

reus@cambrareus.org
www.cambrareus.org

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal