País del vi

Membres

Els socis ordinaris són tres Cambres de Comerç de la província de Tarragona (Reus, Tortosa i Valls) juntament amb cinc denominacions d’origen també de la província de Tarragona (D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta).

 

D.O. Montsant

La DO Montsant és una denominació d'origen jove, però situada en una zona amb una llarga tradició vitivinícola. En aquest sentit és clau la qualitat dels seus vins, però també l'equilibrada relació qualitat-preu.

Darrera els èxits aconseguits els darrers anys per la DO Montsant hi trobem l'entusiasme dels cellers -incloent cooperatives amb gran força social- i de les persones que hi ha al capdavant, en molts casos enòlegs de menys de 40 anys. A la DO Montsant creiem que la joventut, si ve avalada per una sòlida tradició, és sinònim de futur, de noves idees, d'experimentació.

EL CONSELL REGULADOR
Els vins de la DO Montsant estan emparats per les normatives del Consell Regulador. La seva tasca és garantir la tipicitat i la qualitat dels vins produïts dins del seu territori. La seva creació data del 5 de novembre de 2001.
El control dels vins es realitza des de la vinya fins a la comercialització. El tast sensorial és realitzat per un panell de tastadors que certifica la qualitat dels vins, a fi de poder garantir al comprador final el plaer de degustar un bon vi Montsant.

EL TERRITORI
La DO Montsant està integrada per disset municipis situats principalment a la comarca del Priorat i també a la de la Ribera d'Ebre, amb una superfície total de vinya d'unes 2000 Ha. Aquests municipis són: La Bisbal de Falset, Cabacés, Capçanes, Cornudella de Montsant, La Figuera, els Guiamets, Marçà, Margalef, El Masroig, Pradell de la Teixeta, La Torre de Fontaubella, Ulldemolins, així com també part dels termes municipals de Falset, Garcia, El Molar, Móra la Nova y Tivissa (les localitats de Darmós y La Serra d'Almos)
El territori que configura la DO Montsant està delimitat per un semicercle de muntanyes que, vist sobre un mapa, li confereixen una forma singular.

LA CLIMATOLOGIA
La climatologia de la DO Montsant ve marcada pel perfil accidentat de les muntanyes, les influències del riu Ebre (especialment a la zona sud) i pels vents de mar. Per aquests motius, el clima mediterrani resulta marcat per una certa continentalitat.

L'efecte de les muntanyes, que protegeixen parcialment de la influència marítima, es tradueix en un contrast bastant acusat entre les temperatures diürnes i nocturnes en el moment de la maduració del raïm. Aquesta diferència ajuda a elevar el nivell de polifenols per produir vins més consistents.

VARIETATS AUTORITZADES
El reglament de la denominació d'origen marca les varietats de raïm amb que es poden elaborar vins de la DO Montsant. Algunes són autòctones, que s'han conreat sempre, i d'altres s'han adaptat els darrers anys.

Varietats blanques: chardonnay, garnatxa blanca, macabeu, moscatell de gra petit, pansal i parellada.
Varietats negres: garnatxa negra, garnatxa peluda, samsó (carinyena), cabernet sauvignon, merlot, monestrell, picapoll negre, syrah i ull de llebre.

DO MontsantDO MontsantDO MontsantDO MontsantDO MontsantDO MontsantDO Montsant

CONSELL REGULADOR DO MONTSANT
Plaça Quartera, 6
43730 Falset

Tel. 34 977 83 17 42
Fax: 34 977 83 06 76

info@domontsant.com
www.domontsant.com

AJUDA

SUPORT

SEGUEIX-NOS A:

FacebookFacebook

RSSRSS

PCTUE

© 2010 Associació País del Vi | Tots els drets reservats | Politica de privacitat | Nota legal